שיתופתא
-
אשכול רעיונות ביקורת ודיונים על מערכת שיתופתא.
-
תודה רבה על האפשרות להעלות רעיונות ושיפורים.
אני מניח שרבים מהמכלולאים משתמשים גם בשיתופתא, כמעט כל קישור חיצוני לספר קודש במכלול מפנה לאתר הזה, ואני אישית נעזר בו המון.
גילוי נאות: הייתי משתמש בעבר רק באתר ספריא, ומאז שהוא נחסם בנטפרי היה לי ממש קשה.
לשיתופתא יש מעלה אדירה על פניהם, שזה צורת הדף המקורית, והאתר בכללותו יותר מזמין והיימיש.אבל,
אני חושב שניתן ללמוד מהם חלק מהרעיונות , בעיקר הממשק הטכני שעוזר מאוד ללומד למצוא את מבוקשו:-
חיבור , הקישור בין הספרים, כמו בשיפותא לוחצים על פסקה, ונפתח לך תפריט בצד שמאל (אצלנו זה ימין), עם רשימה של מראה מקומות הנפתחים בלחיצה זה לצד זה. ההבדל הגדול הוא שבספריא, גם הספר שייפתח מכיל את כל המראה מקומות כמו בראשון, ואתה יכול ללחוץ עליו גם כן וייפתח לך ספרים נוספים בצד שמאל דהיינו המסך מחולק ל-3 (לדוגמה: אתה יכול לעיין בנושא בגמרא, לפתוח את הפסוק בתורה שהגמרא מביאה, לפתוח מה אומרים המפרשים וכן את המקורות של המדרשים והכל באותו מסך.
בנוסף, הצורך לסמן וי וללחוץ על עוד כפתור מאוד מאט את הזרימה של העיון הרציף. וראה להלן. -
ניקוד וטעמים, שיהיה אופציה להסיר\להוסיף ניקוד, לבחור את גודל האות, ואת הפונט וכו'.
-
גלילה הקטע שהכי מפריע לי באופן אישי, (לדעתי הקטנה זה לא כזה סיפור לטפל בזה, אבל זה לא מידיעה אלא מהנחה בלבד)
בספריא ניתן תוך שניות ספורות למצוא את הטקסט שלך. אתה פותח פרשה מסויימת, וגולל עם העכבר עד למקום הרצוי ללא כל בעיות. משא"כ אצלנו יכול להיות מאוד מתיש עד שאתה מגיע לפסוק הרצוי, כפתור המעבר בין הדפים מעביר ממש קצת הלאה וצריך ללחוץ עליו ללא הפסקה ובכל פעם להמתין עד שהדף שאתה בכלל לא מעוניין בו ייטען...
כמובן כל מה שכתבתי הוא רק בשביל לייעל וח"ו לא כדי להתלונן. המיזם הוא אדיר ללא ספק, אני רק מנצל את ההזדמנות לספק משוב ומודה לצוות הפיתוח על ההקשבה. יישר כוחכם.
-
-
הצעת ייעול נוספת,
רוחב סרגל המפרשים הינו קבוע ולא ניתן להזזה (וגם אין רספונסיביות יחסית כמו בגוף הטקסט)
לעיתים, רוחב הסרגל הינו בלתי פרופורציונלי יחסית לגוף הטקסט.
לדוגמה:
פסוק אחד עם פירוש אברבנאל, הפירוש ארוך מאוד וצריך לגלול כל הזמן. והפסוק - פסוק אחד בלבד. ניתן לבדוק אם היה ניתן להזיז את הסרגל באמצע (בין שני האזורים) ולהתאים אישית את רוחב כל אזור. -
בקשר לבקשה ליצור אפשרות גלילה של כל הספר להבנתי זה מצריך שינוי של כל מבנה האתר, ובצורת הדף עוד יותר מורכב. כן אפשר לשפר (בהרבה) את זמן טעינת הדפים. הנושא של חיבור בין דפים להבנתי נובע מאותו הבדל במבנה האתר. כל תגובתי ללא ידיעה איך בנוי האתר וכמעט ללא הבנה במבנה אתרים.
-
מוטי כתב:
בקשר לבקשה ליצור אפשרות גלילה של כל הספר להבנתי זה מצריך שינוי של כל מבנה האתר,
הבנתי מהרב @מקוה שבאפליקציה זה כן עובד ככה:
(אין לי סלולרי אז אין איך לנסות) -
אפשרות לקשר ישירות למפרש מסוים יועיל מאוד לתבניות ספרי קודש.
זאת אומרת: https://shitufta.org.il/Genesis/5.1-3?commentary=Daat_Zkenim&mefarshim יפתח ישירות את מושב זקנים על הפסוק, תחת לפתוח את רשימת המפרשים.
-
@מטעמים זה נגלל אצלו או עובר לדף הבא כמו במחשב.
-
זה עובר אצלו לדף הבא מוטי צודק בניתוח של הדברים