מהדורת יהדות
-
לאור הפניה במייל לוועדה והצעתו של @אפרון, אנו מתעתדים ליצור המכלול - ערכי יהדות לכל החפצים להמנע מכל שאר הערכים.
הדברים הנדרשים הם:
1.להעתיק מקטגוריית זים תורני לקטגוריית ערכי יהדות או להכלילה, (אם אפשר).
2. להוסיף את כל ערכי יהדות לקטגוריה.
3. ליצור העדפה/בחירה של המשתמש אם הוא רוצה לראות רק ערכי יהדות.
4. ליצור סקריפט שיוודא שאכן יופיעו במהדורה רק ערכי יהדות. -
עוד משהו?
-
מעולה!! אנשים כבר בקשו את זה עשרות פעמים במכלול, ומי יעשה את זה?
-
@שרגא ייש"כ גדול.
עוד כמה עניינים, לשלב יותר מאוחר.
1- מציאת פתרון לקישורים פנימיים לערכי חול.
2- מציאת פתרון ליצירת ערכים דרך "מהדורת יהדות".
3- אם יש רעיונות איך להוסיף קטגוריות שלמות שאין בהם בעיה (דיני ממון, מסכתות, תנ"ך)
4- האם יש אפשרות להכניס בבת אחת קטגוריות שלמות ולהוריד מהם אוטומטית כל מי שיש לו תבנית של חוסר אספקלריה?@איך "אני ואתה נשנה את העולם".
למעשה נראה שאם התשתית תהיה קיימת, מספיק ערכי הזים תורני בשביל שיהיה אפשר לפתוח מהדורה, אח"כ להוסיף את שאר הערכים זה יהיה חשוב אבל לא קריטי. -
@מוטי @מקוה @גאון-הירדן @צמא-לדעת
@מכלולאים נא תגובתכם הערותיכם וכו'
-
רק שלא יצא לא ברור.
בשלב ראשון מה שחשוב זה:
1- לאפשר למשתמש לבחור מהדורה שיהיה פתוח בה רק מי שמופיע ב[[קטגוריה:המכלול: ערכי יהדות]]
2- למצוא פתרון לקישורים פנימיים, (יש לשים לב שכל זמן שהקישור קיים יש גם תצוגה צפה של תחילת הפתיח, אם כי זה פחות קריטי)
3- לבדוק מה מהעבודה יכול להיעשות ללא צורך בהתנדבות מכלולאים. (האם יש אפשרות להכניס את כל הקטגוריות העוסקות ביהדות, ולהריץ בוט שיסיר את כל מי שיש עליו תבנית אספקלריה (ומהדורת נוער).בשלב שני נוכל לבדוק אופציות כמו אפשרות עריכה (אפשר לחסום בשלב ראשון?!) פיצול כלשהו בכתובת כדי לאפשר לקהילות חסומות (במקרה שקיימות) או לפרטיים, לחסום את המכלול ולהשאיר את "המכלול יהדות" פתוח, ועוד כהנה וכהנה.
-
בנוגע לקישורים פנימיים, הקישו"פ לערכים מילוניים ובלתי מתאימים מוסרים כבר עכשיו, ויש לבדוק אם זה יתאים גם לזה. (כפי שהבנתי, @מקוה התעסק בזה).
-
אם לא מבטלים בהם מטמון (מאוד לא מומלץ) לא ניתן להסיר קישורים פנימיים רק לחלק מהמשתמשים.
אם רוצים לאפשר למי שרוצה, גישה דרך תת דומיין אחר רק לערכים האלה, אז פשוט עושים שבתת הדומיין הזה אין אפשרות עריכה, ושם אפשר מה שרוצים. -
@מקוה , בשלב זה לא דחוף שיהיה להם אפשרות עריכה, אם בהמשך יהיה ביקוש גדול למיזם אז כן יהיה עניין בזה.
אם תת דומיין חיצוני יפתור את רוב הבעיות לדעתי כדאי ללכת על זה, לפחות לתקופת הרצה ממושכת. -
דומיין חיצוני זה בעצם פיצול האתר לשני אתרים, אתר לקוראים ואתר לעורכים, על אף שאני מניח שיום אחד ויקימדיה תגיע לרעיון הזה, ויביאו עורכים בצורה אחרת כמו קמפיינים ממוקדים וכדו'.
נכון להיום זה לא לביצוע. וסביר להניח שלטווח הארוך יותר יזיק מיועיל.כל הגדרה מסוג כזה צריכה להיות אופציה שהמשתמש יכול לבחור לעצמו בהעדפות, שם גם אפשר לבטל את התצוגה מקדימה במעבר על קישורים, מה שכן זה אולי שזה יבטל אוטומטית שם אם בוחרים באחת המהדורות האחרות שאינה הכללית.
-
אם זה הגדרה פרטית אז לא יהיה רלוונטי לחסומים/קהילות/ילדים וכד' אלא סתם אם מישהו בוחר לעצמו. יש בזה תועלת?
ענין נוסף: כשמחפשים ערך בשורת החיפוש/ערך אקראי, שלא יביא ערכים אחרים למי שבמהדורה זו -
מישהו כתב:
אם מישהו בוחר לעצמו. יש בזה תועלת?
תמיד שמישהו יכול לבחור לעצמו זה תועלת.
ענין נוסף: כשמחפשים ערך בשורת החיפוש/ערך אקראי, שלא יביא ערכים אחרים למי שבמהדורה זו
זה אפשרי
-
@שרגא קצת הסתבכתי מכל השרשור,
הייתי מציע (לא יודע אם לא זה מה שדובר)
א' שלא יראו את הקישורים הפנימיים בתצוגה מרחפת,
ב' כל הערכים שלא נמצאים בתת דומיין לא יפתחו למי שמגדיר את עצמו שקורא רק ערכי יהדות...
ג' לצורך הביצוע - הייתי מכניס היום את כל הקטגוריות הקשורות ליהדות לתוך הקטגוריה החדשה.
ד' אשמח באם תעיר לי למה כל מה שכתבתי מראה רק על בוריות בתחום... -
א. לא הבנתי, ככל הידוע לי דובר על התצוגה מקדימה במעבר על קישורים פנימיים לא ההיפך, ואת זה כאמור אפשר לבטל בהעדפות.
ב. אם יהיה תת דומיין, הקישורים הפנימיים שם יהיו רק לערכים הקיימים שם.
ג. גם אני, השאלה אם זה יעזור, לפעמים צריך שהערכים עצמם יהיו בקטגוריה ולא רק הקטגוריה כקטגוריית משנה.
ד. בעונג רב... -
אגב לגבי הקישורים הפנימיים אצטט את דברי אחד הרבנים החשובים:
אם מישהו רוצה לשכנע את עצמו שאין ערך רונאלדו שיקנה ערכה למציאות מדומה...
-
@שרגא
ג. אם לא יעזור נריץ סקריפט שיכניס את כל הקטגוריות משנה, לקטגוריה פלונית (ולכאו' זה יהיה קטגו' מוסתרת לא ?)
ד. אז תתחיל -
ללא קשר, והרבה יותר קל. נראה לי שביקשו פעם במכלול אם אפשר לעשות קובץ להורדה רק מערכי יהדות, למשתמשים בכולל וכדו' @מישהו זה אכן קל?
-
שרגא כתב:
אגב לגבי הקישורים הפנימיים אצטט את דברי אחד הרבנים החשובים:
אם מישהו רוצה לשכנע את עצמו שאין ערך רונאלדו שיקנה ערכה למציאות מדומה...
אני לא מבין מה הבעיה שישארו הקישורים הפנימים כשיש ערך שכתוב בו על טיטוס (נניח שזה לא יכלל בערכי יהדות) אז יש בעיה לדבר על זה שטיטוס היה קיים ?
בשביל זה לא צריך מציאות מדומה אז ער וועט גיין אין א שפיטאל -
ואולם חי אני כתב:
ד' אשמח באם תעיר לי למה כל מה שכתבתי מראה רק על בוריות בתחום...
טוב, אז ככה, אנסח את זה ממש ממש בעדינות, אבל אתה יודע איך זה, ביקורת בונה...
בקיצור, בלי מידי הרבה הקדמות, אגש ישר לעניין, ופשוט אומר את זה: טרם הצלחתי למצוא שום דבר, בכל מה שכתבת, שיראה על בורות בתחום, מה שכן אני יכול להעיר לך זה על התקלדה של "בוריות"...יום מוצלח ונפלא.
-
בלת"ק. @שרגא הקטגוריה של זים תורני ממש לא מלאה, מניח שרוב הערכים שיכולים להיכלל בה עדיין לא נכללו, זה פרויקט שהבוט שלי התחיל בראשית דרכו ומאז מצא תעסוקה יותר מעניינת