משחקי מחשב
-
שלום @עורכי-אספקלריה @מייבאים ו@מעדכנים!
אשמח לשמוע את דעתכם בנוגע למידיניות ערכי משחקי המחשב (כדוגמת זה)
האם לייבא כרגיל? מילוני? בכלל לא מתאים? -
-
מייבאים את הערכים כרגיל, מסירים תוכן עלילתי.
-
@אפרון אתה מצטט מדיניות או מביע את דעתך?
דווקא אני בעד לייבא בשלימות, למעט תוכן בעייתי ספציפי. -
בעצם חוזר בי, עלילת משחקים היא כמו סרט. יש להסירה.
-
-
-
@מישהו פק מן זה סגנון מסוים של משחק שאכן לא עלילתי.
בדורנו יש משחקים כמו קאונטר סטרייק או מאפיה שבהם השחקן נמצא בתוך עלילה ומתקדם לפי המשימות שלו וכדו'. כשסיפור המסגרת הוא מעין סרט לכל דבר. -
-
@איך על פניו מדובר במקרה קלאסי של ערכי תרבות זרה, ומשכך דינם להיות ערכים מילוניים
כמובן שישנם משחקים כמו פק-מן שהפכו למושג בפני עצמו וזכאים לערך מלא עם סינון מתאין -
דה פקטו עד היום לא הייתה מגבלה מיוחדת. אני נוטה לומר שרוב הערכים בתחום הזה שייכים לוויקיפדיה ב' ולא זוכים לכמות צפיות משמעותית. בהנחה שאני צודק, לא נראה לי כ"כ משנה שיישאר כמות שהוא.
-
מוטי כתב:
דה פקטו עד היום לא הייתה מגבלה מיוחדת.
למה אתה אומר ככה, דה פקטו כל הערכים פה, כן היו מילוניים.
-
@איך וכמה יש בקטגוריה הכללית?
-
זה אומר שלא היו מדיוניות.
עכ"פ נראה לי שהכיוון פה זה לייבוא, ולהסיר רק את העלילתי. מי שיש לו עוד דעה בנושא, נא להביע. -
גיליתי היום שיש לזה הגדרת בוט, לא יודע למעשה.
-
איך כתב:
עכ"פ נראה לי שהכיוון פה זה לייבוא, ולהסיר רק את העלילתי. מי שיש לו עוד דעה בנושא, נא להביע.
אז למעשה אין פה ויכוח, @אפרון @מוקיר-רבנן ו@איך
לייבא כרגיל ולהסיר תוכן עלילתי (וכמובן כל תוכן אחר בעייתי כמו כל ערך מיובא) -
אני לא יודע.
מצד אחד צודק @עפר-ואפר שזה לגמרי תרבות זרה. חלק גדול מהם לא זמינים לגולש החרדי הרגיל, בסינון הנפוץ.
מה ההבדל בין משחק מחשב לסרט או שיר חילוני?מצד שני - אכן לעיתים קרובות כן מייבאים רגיל (ללא עלילה).
שווה לחשוב מחדש מה אנחנו רוצים...
ייתכן מאוד שאני בעד מילוני. -
ישבתי היום על הנושא של משחקי מחשב.
בדקתי לעומק את הסיפור, ואני משוכנע שכל מי שיידע מה זה ואיך משחקים עם זה, יבין שזה לגמרי כמו סרט. ואפילו יותר מזה.
רוב הערכים הם ממש לא מידע טכני, ולכן דינם כמילוני. אמנם ניתן להשאיר לעוא"ס שיקול הדעת כמה ואיך, אבל העיקרון מובהר.
זה גם כלול ב"עולם התרבותי" הגויי, שממש לא תואם את העולם שלנו. -
@ספרא כמדומה שדה פקטו ממשיכים לייבא מלא, אתה מודע לזה?
-
אכן, כל זמן שלא התקבלה החלטה רשמית או לפחות הסכמה נרחבת זה נתון לשיקול דעת המייבא.
בכל מקרה אני חושב שההמדיניות הנהוגה (ייבוא בהשמטת תוכן עלילתי) היא מספיקה ואין צורך ביותר מזה.