מדיניות על שמות הקודש
-
א-ללה צריך להישאר א-ללה, אין שום סיבה לגייר או לשנות (כמובן בתוספת מקף)
"א-ל כשהכוונה לא-ללה", נראה שלא הבנתי, א-ללה הוא אלוקים, זה סה"כ כינוי מוסלמי לקב"ה, צריך להיות זהה לכללי א-ל בערכים יהודיים. -
איך כתב:
יש 3 שינויים (שנעשו בכוונה);
-
על אלהי"ם וכדו' מובא בדף המיזם לכתוב א-להים וכדו' - ואילו בדף הרשמי כתוב אלקים וכדו'.
-
כששם אלוהי"ם שמכוון כלפי אלוהים אחרים. בדף המיזם כתוב לשנות לאלילים ובדף הרשמי כתוב לשנות לאלוהים אחרים או אלילים.
אני חושב שא-לוהים עם וא"ו וכן א-לוהיך וכדו' צריך לשנות לא-להים בלי וא"ו, זה בא מעיוות חילוני. (שמעתי פעם שהרבוט של נטפרי מסנן היכן שכתוב א-לוהים עם וא"ו)
-
-
@למאי-נ-מ, אני לא חושב שנכון ליצור כללים על כך, תכלס יש לזה שימוש גם בספרי קודש.
-
כשמשתמשים עם ק' (אלוקים) מקובל בהחלט לכתוב עם ו'
באופן כללי בתורה הכתיב הוא חסר ובעברית מודרנית לפי האקדמיה לעברית הכל בכתיב מלא (עכ"פ כשאין ניקוד). זה לא משהו ספציפי בשם אלוקות -
אפרון כתב:
א-ללה צריך להישאר א-ללה, אין שום סיבה לגייר או לשנות (כמובן בתוספת מקף)
"א-ל כשהכוונה לא-ללה", נראה שלא הבנתי, א-ללה הוא אלוקים, זה סה"כ כינוי מוסלמי לקב"ה, צריך להיות זהה לכללי א-ל בערכים יהודיים.לדעתי אללה לא דורש מקף
אתה תכתוב "חזבא-ללה" ? (הדוגמה לא נכונה כי זה כמו יחזקא-ל וכד' אבל הרעיון..)
אולי כללי המכלול קשורים לדיון אם מותר להזכיר ש"ש בלע"ז במשנ"ב פ"ה... -
עכ"פ מסתמא עדיף לשמור על אחידות, נכון להיום זה המצב:
-
מקובל עלי, מבחינתי אפשר להשאיר אללה ללא מקף
-
אפרון כתב:
@למאי-נ-מ, אני לא חושב שנכון ליצור כללים על כך, תכלס יש לזה שימוש גם בספרי קודש.
תוכל להפנות אותי לספר קודש שכותב כך? הכתיבה כך היא פשוט כתיבה שגויה, זה לא שם קודש. כתוב בספרים שאלקי"ם בגי' הטב"ע, כך שעם וא"ו זה פשוט לא נכון.
אפילו כשכותבים אלקים לא ראיתי בספרי קודש שזה יהיה כתוב עם וא"ו.
(אם כאן כבר כן פורום ארשה לעצמי לספר לכם סיפור נחמד בהקשר הזה: היה אחד מהצדיקים, לא זוכר את שמו, שנהג שלא לדבר 'תורה' מחוץ לעיר.
פעם שאלו אותו לפשר מנהגו זה, אמר כי פעם אחת אמר באחד הכפרים כי אלקי"ם בגימטריה הטב"ע, ומיד קפץ אחד הכפריים וצעק "אבל רבי, זה לא נכון, הקו"ף של אלקי"ם כבר עובר את כל הגימטריה של הטב"ע יחד"... לכן הפסיק להגיד תורה.) -
תעשה חיפוש בפרויקט השו"ת/אוצר החכמה.
-
@אפרון אכן מרפרוף קל באוצר החכמה יצאו כמה תוצאות, אך רוב הספרים שיצאו הם ספרים דת"לים.
בכל מקרה, לכאורה אין צורך לקבוע מדיניות, אך אפשר לשנות שינוי מינורי בנוסח: במקום הנוסח הקיים ציטוט: "יש לשנות ל: א-להים, א-לוהים, א-לוהות, א-לוהינו, א-להינו, א-לוהיכם, א-להי, א-לוהי, א-לוהיו," יש לשנות ל: א-להים,א-לוהים, א-לוהות,א-לוהינו, א-להינו,א-לוהיכם, א-להי,א-לוהי, א-לוהיו.
זה הכל.
אני לא מתכוון להתווכח על זה, רק העליתי נקודה. אם אתה סובר אחרת אני מקבל. -
מישהו כתב:
באופן כללי בתורה הכתיב הוא חסר ובעברית מודרנית לפי האקדמיה לעברית הכל בכתיב מלא (עכ"פ כשאין ניקוד). זה לא משהו ספציפי בשם אלוקות