פיצול המכלול למקומי ומיובא
-
פוסט זה נמחק! -
לדעתי העניה, התשובה היא התייעלות
לחשוב איך ניתן להפיק את המירב במינימום משאבים
אין לי הצעה קונקרטית
אבל בגדול, זה נראה לי יותר חשוב ממיזמים חדשים
כמו דברים רבים במכלול [לדוגמה, ענייני תיארוך], גם השאלה מה היא מטרתו העיקרית של המכלול אינה ברורה
האם חיובית - מעין במה להפיץ תורה - אני חושב שזו היתה מטרתו של קמינר כשהקים את המכלול [מקריאה של כמה דפים שהוא כתב]
או שלילית - כדי שלא ישתמשו בויקיפדיה, אבל בעצם היה עדיף בלעדיו
למעשה, התפיסה השניה היא השלטת כיום
אבל לפיה, אין שום ענין בכתיבת ערכים חדשים
אני חושב שהפרדוקס הזה מפריע למכלול ומאט אותו
בקיצור: אם מניחים שהמטרה היא חיובית - צריך שיהיה ברור שכתיבת ערכים חדשים אמורה לעמוד בראש סדר העדיפויות
אם היא שלילית - חבל על האנרגיה שמשקיעים בזה, צריך להשקיע רק בסינון ערכי ויקיפדיה
ואם שתי התשובות נכונות - לענ"ד כדאי לחזור לרעיון הישן של חלוקת המכלול ל-2 חלקים:
חלק החול שיכיל ערכים מיובאים מויקיפדיה, ולא יהיה ניתן לערוך בו, למעט בעלי הרשאות מיוחדות
וחלק הקודש, שרק בו יהיה ניתן לערוך, ואני מניח שההפרדה הזו תביא הרבה עורכים ברמה תורנית גבוהה
עכ"ד
אשמח לתגובת כולם
דבר נוסף: בעבר יבוא ערכים היה פתוח לכל מי שרצה
כיום צריך לזה הרשאת יבוא
יתכן שזה מה שצריך לעשות באופן יותר רחב
בערכים שנוצרו בויקיפדיה - יוכלו לערוך רק בעלי הרשאות מיוחדות
החלוקה הזו תגרום לצמצום גדול של המשאבים המושקעים כיום בניטור
ותיתן הרבה יותר מוטיבציה לכתיבת ערכים תורניים חדשים -
רעיון מעניין, מחוץ לקופסה ובהחלט יכול להיות יעיל!
בהתבסס על ניסיון העבר שפיצול בין קודש לחול לא היה מוצלח. לדעתי הפיצול יתבצע ברמת קטגוריות או מרחבים ואולי אפילו לא יוצג לקורא. ההרשאה שתידרש שם תהיה הרשאת בדוק, כיוון שמטרת הפיצול היא חסכון במשאבי ניטור. זה בהחלט ישתלב עם ההצעה הישנה של אפרון ליצירת הרשאת בדוק מפוצלת מרחבים. התועלת בכך תהיה הפניה של המשתמשים החדשים לתרום בחלק התורני, וכדברי קהת פניות של מנטרים ועורכים מקצועיים לתחום המקומי והכוונת החדשים בו. -
זה לא רק חיסכון במשאבי ניטור. אני חושב שזה יוכל למשוך יותר עורכים חדשים ברמה גבוהה, שלערוך באנציקלופדיה מבוססת ויקיפדיה לא מתאים להם [אבל זה יהיה רק אם הפיצול יהיה מוחלט].
דבר נוסף, ההצעה שלי קוראת בראש ובראשונה להתייעלות ולהשקעת מחשבה בשאלה כיצד ניתן להתייעל. הפיצול הוא רק אפשרות אחת, כל אחד מוזמן להציע אפשרויות נוספות. -
להבנתי פיצול מוחלט לא יעיל כי זה לא גורר מבקרים, אני מניח שזו הסיבה שהרעיון המקורי לפיצול נזנח. @שרגא ?
-
בגדול יש קבוצת ערכים די מוגדרת שהמכלול אכן לא יכול להיות בו אנציקלופדיה שיתופית בעיקר כי 99.9% מעורכי המכלול אין להם מושג בזה. מדובר בעיקר בערכי מתמטיקה, מדעים מדויקים וכו' בערכים אלו אכן שייך שינעלו לעריכה ורק ייובא מויקיפדיה, אולם בפועל לא צריך לשנות לזה כלום, וזה הנוהג גם כיום.
אולם לקבוע בצורה רחבה שכל ערך מיובא מויקי לא אמור להיערך במכלול, אמנם נראה במבט חיצוני מבטיח ומוריד עומס של ניטור, אבל בפועל זה ידכא בצורה משמעותית את ההצטרפות למכלול. כמעט כל משתמש ותיק היה פעם משתמש מתחיל, והרבה מהם אכן הגיעו רק בשביל לתקן איזה טעות דבילית בערך מיובא מויקי שקשור לחרדים במכלול (כותב השורות כדוגמה) לפיכך לפי דעתי דרישת הרשאה ייחודית לערכים אלה, היא הפעלת שעון החול של המכלול.
-
אפשר לאפשר דיווחים לדפי השיחה גם ללא הרשאה.
-
א. זה מושך עורכים הרבה פחות. ב. אם כל עריכה מצריכה דיון אין סיכוי שמישהו מצטרף. ג. חשבתי אתה מנסה להוריד עומס.
-
מקוה כתב:
בגדול יש קבוצת ערכים די מוגדרת שהמכלול אכן לא יכול להיות בו אנציקלופדיה שיתופית בעיקר כי 99.9% מעורכי המכלול אין להם מושג בזה. מדובר בעיקר בערכי מתמטיקה, מדעים מדויקים וכו' בערכים אלו אכן שייך שינעלו לעריכה ורק ייובא מויקיפדיה, אולם בפועל לא צריך לשנות לזה כלום, וזה הנוהג גם כיום.
אולם לקבוע בצורה רחבה שכל ערך מיובא מויקי לא אמור להיערך במכלול, אמנם נראה במבט חיצוני מבטיח ומוריד עומס של ניטור, אבל בפועל זה ידכא בצורה משמעותית את ההצטרפות למכלול. כמעט כל משתמש ותיק היה פעם משתמש מתחיל, והרבה מהם אכן הגיעו רק בשביל לתקן איזה טעות דבילית בערך מיובא מויקי שקשור לחרדים במכלול (כותב השורות כדוגמה) לפיכך לפי דעתי דרישת הרשאה ייחודית לערכים אלה, היא הפעלת שעון החול של המכלול.
אלו המילים שהכי התחברתי אליהם. לחלק הראשון של סינון ויקיפדיה אין גישה וכלים לכל משתמש חדש. אין לו כמעט מה לסנן כי בגדול הכל מסונן, אין לו את הכלים לסנן כי אין לו את ההרשאות הנצרכות, מה שנשאר לו זה לכתוב ערכים חדשים ולתקן טעויות תקלדה. אם נחסום לו גם את האפשרות הזאת הוא לא יוכל אפילו להראות את כוחו כדי שעם הזמן ייתנו לו את הכלים לבצע את פעולת הסינון.
זו באמת שאלה שצפה לי בראש בימים האחרונים. מה מטרת המכלול? סינון ויקיפדיה או כתיבת אנציקלופדיה?
והתשובה היא: שניהם.
מי שיש לו את ההרשאות הנצרכות עוסק בעיקר בסינון, ומי שאין לו, לא נשאר לו אלא לעסוק ב"שוטף", מה שנקרא. לעשות את העבודה של כל ויקיפד אחר. -
@למאי-נ-מ לא הוצע למנוע כתיבת ערכים חדשים אלא אדרבה משתמשים חדשים יוכלו רק לכתוב חדשים או לערוך ערכים מקומיים
-
אם נרד לפרטים, כל ערך שמוגדר כשוכתב וכדו' יהי זמין לעריכה לכלל העורכים.
-
כתיבת ערכים חדשים היא ברוב המוחלט של המקרים לא משהו שמתאים למשתמש חדש. ועריכת המקומיים, די נדיר שבדיוק בין המקומיים הוא ימצא את הערך הקרוב לליבו.
-
אם נפלח את תחומי התרומה של משתמשים חדשים שהתמקצעו, ונמצא שהם כן בטווח הזה, תסכים להצעה?
-
בוא אספר לך איך הגעתי למכלול.
חיפשתי משהו בגוגל, התוצאה הייתה: "דבר פלוני - ויקיפדיה". לחצתי על הקישור והגעתי לאתר יפה. אפילו לא שמתי לב שאני בכלל נמצא ב"מכלול" ולא בויקי. (נטפרי הפנה אותי אוטומטית למכלול, היום אני כבר יודע) אחרי הרבה זמן שאני משתמש באתר הזה, קורא דברים יפים, אני נתקל בטעות תק' בערך כלשהו, ואז גיליתי שאפשר לערוך! וואו! כל אחד יכול לערוך. בקיצור, לא אלאה אותך. לקח הרבה זמן עד שתפסתי שהמכלול הוא מיזם ייחודי חרדי של סינון ויקיפדיה.
עכ"פ, מעולם לא הגעתי למכלול כדי לכתוב ערכים וכדו', התחלתי רק בתיקון טעות וחשבתי להמשיך בחיים הלאה, וכך באיטיות הגעתי להיכן שאני היום.
מה שאני רוצה להגיד זה שהרבה משתמשים לא מתחילים מיד עם כתיבת ערכים חדשים.
מקוה בעצמו מעיד >הרבה מהם אכן הגיעו רק בשביל לתקן איזה טעות דבילית בערך מיובא מויקי שקשור לחרדים במכלול (כותב השורות כדוגמה)
אם לא היית את האפשרות הזאת של עריכה "סתם", מעולם לא הייתי במכלול. -
אני גם לא כ"כ מצטרף לעניין של חסימת דפים, זה אכן מקשה על ניטור, אבל אי אפשר להרוויח עורכים חדשים במכלול מוגבל כזה.
אולי נצטרך פתרון אחר לשלוח עורכים לעריכה מקצועית, אבל בכפיה זה וודאי לא ילך.
(אני אישית, כל פעם שאני רואה עורך שמעדכן ערכים אקטואליים - עריכות שאין בהם שום תועלת, אני מסתפק כמה פעמים לפני שאני כותב לו שלא לערוך, אני חושב לעצמי - אולי ככה הוא יתחיל עם המכלול? אולי אם אשלח אותו נפסיד לתמיד?) -
ואני חשבתי על לפתוח את ערכי החול אפילו לאנונימיים....
-
@שרגא בקיצור, המסקנה שלי היא לקדם את הפיצול הניטור לפי מרחבים ולפתוח את ערכי החול לאנונימיים
-
@מוטי , לאיזה מרחבים אתה מתכוון? (ערכי חול וערכי המכלול?)
לגבי פתיחת ערכיה לאנונימיים הייתי מציע שזה בכל מקרה יהיה נידון רק כפיילוט. (חייבים לבחון לאורך תקופת נסיון היבטים של השחתות ושל ניוול פה, כידוע, אם יש אפשרות להפעיל מסנני השחתות מוגברים (על פי הבסיסי עם עדכון מתמיד לפני הצורך) לעורכים לא רשומים ייתכן שזה יוכל לטפל בעניין ניוול הפה)
-
@מוטי ניסינו את פיצול הניטור ככל שהבנתי קיים פוטנציאל גבוה לתופעות לא צפויות בליבת התוכנה והנזק יהיה רב בהרבה על התועלת הלא ברורה
-
@מקוה אם ישנו חשש כזה, אין לי מה לומר.